Kuggavikens Dag

4 aug - Lördag
En årlig tradition är Kuggavikens dag som startades för många år sedan av Bertil Jansson, känd under smeknamnet ”TjockeBertil”. Uppskattad arrangör nu är Badföreningen.

Bästa vädret var beställt och kl 13 var det samling vid fotbollsplanen där dagens fotbollsmatch mellan tjejer och killar skulle gå av stapeln. Anna-Lena och Claes jobbade som värsta ”Ravelli” i varsitt mål, dessutom var en barfota !  Spelet böljade fram och tillbaka precis som vågorna i bakgrunden. Äldste Malte och yngsta Filippa kämpade på och till slut vann killarna med 4 mål mot 3. Bra kämpat. Bäste och ivrigaste spelare på planen var dock 10-åriga Tova.

Sedan tog brännbollen vid och språngmarscher och lyror räknades. Problem lite med bollar som försvann ut i ”djungeln” efter kanonutslag.

Kl 19 började festen vid strandkanten och partytält och bänkar fylldes snabbt av Kuggaviksbor.

”I år är det rekordpublik”, sa Britt-Marie. Uppskattningsvis mellan 75-100 personer kom med egen medhavd picknick, främst räkor och kräftor, öl och lådvin.
Grillen var också glödhet, precis som Bellman som grillade lamm i solnedgången.  

Levande musik av duktiga Lady-OH som sjöng gamla härliga hitlåtar vilket också förhöjde stämningen vid havet. Barn, ungdomar, medelålders och seniorer hade en vacker och minnesrik kväll tillsammans i Kuggavikens paradis.

Tre flakmoppar på rad, tillsammans med cyklar och bilar, väntade troget på att få återföra ägarna till hemmets lugna vrå.

Tack till Badföreningens festkommitté som planlagt och genomfört denna fantastiska dag. Ni är bäst!

 PS!  Klicka på bilderna så får du ett större format på bilden.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)