Ar 2011

28 dec - Onsdag.
Vi har uppgraderat hemsidan vilket ger oss mer utrymme att ladda upp foton och dokument bl.a.
Har nu lagt till en Historikflik där du kan bese några gamla bilder över Kuggaviken. Riktigt kul att se hur det började....
Har du gamla foton från vårt paradis är du välkommen med dem till mig. Skannar lätt in dem till hemsidan
till glädje för oss alla.
24 dec- Julafton
I strålande sol kom tomten paddlande till Kuggaviken i sin kajak. Han ville överlämna en tomtesäck med klappar. Sedan stack han till havs igen och önskade oss alla en God Jul 2011.
kuggistomte.jpg
kuggistomte2.jpg
22 dec - Torsdag

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen för

logoboat.jpg
13 dec - Luciadagen tisdag.
Gösta Eriksson var ute i helgens storm och fotograferade. Här kommer en bild och man förstår vilka krafter det är i havet. Tack Gösta.
12dec2011ge.jpg
10 dec - Lördag
Ny storm och nytt bryggmaterial på drift....
Ett 10-tal hade hörsammat båtklubbens upprop om hjälp att plocka upp kringflytande bryggmaterial. Ett tufft jobb i den hårda vinden och visst var där en stark kvinna med bland alla männen som släpade och drog. Bra gjort !
bryggplock2.jpg
5 dec - Måndag
Flera gånger sista veckan har våra flottar varit på drift. Insatser från många bla Sten-Åke Herbertsson, Mats Nilsson och Evert Harrysson.
I Söndags räddades båda flottarna av grannarna Mats Nilsson & Joakim Billing som tog hjälp av en kranbil som lyfte upp dem rejält. Nu hoppas vi att de ligger säkert, hälsar Joakim.
3 dec - Lördag
Upprop till båtklubbens medlemmar.
Nästa lördag den 10 dec kl 9.30 samlas vi som kan vid bryggorna för att rädda bryggmaterial som "Berit" har spritt ut efter strandkanterna.  Välkomna hälsar bryggbas Thomas.
28 nov - Måndag
Bryggbilder efter nattens storm hittar du under fliken fotogalleri - borttagna 10 dec.
Nytändning på Nissestigen 6
Se Nyhetsbrevet i din mailbox.
27 nov - Söndag och 1:a Advent 0candle-5.gif 
Nu är kuggaviken ett stormpiskat och mörkt paradis - se ny headbild - men snart går det mot ljusare tider igen.
Under denna mörka tid får vi lysa upp med hjälp av ljusslingor, ljusstakar och levade ljus och visst är det mysigt?
Nynnar lite på Niklas Strömstedts och Lasse Lindbom sång;
Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn.
(ljuset från Ritvas grafik)
29 okt - Lördag - var detta för svårt ??
Nu kommer bildgåta nr 2. Nu när buskar och träd avlövas ser man lite bättre olika saker som finns i trädgårdarna. Bl.a finns det många solur i olika utförande.
Här kommer ett kärlekspar som bär upp ett solur - vet ni var det står någonstans ?
Maila mig gärna din gissning/svar
rmharrysson@hotmail.com
28 okt - Fredag
Läs nytt meddelande angående båtplatskontrakt under fliken båtklubb.
27 okt - Torsdag
Buster håller på att "drunkna" men Harald kommer med diverse "livräddande åtgärder "  samt ett glatt humör. Nu ska Buster upp på land och vila för vintern.  Harald är för övrigt pappa till Kuggavikens duktige vindsurfare Oliver som ni kan se på vinjettbilden.
buster1.jpg
buster2.jpg
26 okt - Onsdag
Bildtävlingen vanns av Gösta & Annelise samt Lotta. Bravo och Grattis. Ja, den jordkällaren finns längst in på Nissestigen. Tänk så många som passerat den under alla 64 år!  Håll ut   ...snart kommer det en ny bild !
22 okt - Lördag
Båtklubbens medlemmar bör ta del av det nya protokollet från extramötet den 7 okt 2011. En viktig ändring i stadgarna har skett. Finns under båtklubbens flik.
2 okt - Söndag
Då har vi kommit in oktober och höstfärgerna har anlänt, flyttfåglarna styrt nosen mot de södra breddgraderna och båtarna i hamnen blir färre och färre. Hur kommande vinter kommer att uppföra sig mot Kuggaviken, återstår att uppleva. Hoppas att bryggorna är tillräckligt förankrade denna vinter.
Nu tänkte jag roa mig/oss med en liten "fototävling" - Vem vet var jag tagit denna bild i Kuggaviken ?  Maila mig gärna din gissning/svar.rmharrysson@hotmail.com
19 sept - Måndag
Kuggavikens vägförenings styrelse har haft sammanträde och uppmanar oss alla att tänka på att inte köra for snabbt på våra vägar i området. Det finns många små barn och djur som kanske inte alltid syns bakom häckar och buskar.
         
Mailadresser - vägföreningen önskar också mailadresser till alla som bor i vårt område så att vi enkelt kan nå er alla med information. Ring gärna eller maila - adress finns på vägföreningens flik på hemsidan. Alternativt mailar ni till mig, (Rose-Marie)  på [javascript protected email address]

så vidarebefordrar jag adressen till vägföreningen.
15 sept - Torsdag.   Inbjudan - Kallelse
Badföreningen:
Höstfix - städdag på lördag 17 sept !
Samling kl 09.30 på dansbanan, ta upp  Flotte, ta in badstege, möbler till förråd mm
Korv o bröd plus dricka kl 13 ca
Välkomna
Styrelsen i Badföreningen /  Joakim Billing
Båtklubben:
Kallar till  ett extra medlemsmöte  den 7 oktober kl 18 00 i Kuggaviksgården. Mötet kommer att behandla stadgarna, kontrakten och visionen, hälsar Björn Engblom
14 sept – onsdag.
Höstens första storm – rester av orkanen Katrina, säjs det, har vällt in över Kuggaviken.
Badflotten dansar cancan och badstegen är inklädd i tångruskor. Och vädrets makter har åter igen angripit våra fina bryggor. Skräp, plast och tång ligger i driver på stränderna.
Båtrampen är helt dold i havet men båtarna verkar vara bra förtöjda.
Städdagen den 17 sept kommer nog precis lagom för nu måste sommarens redskap  plockas undan för vinterförvaring, m.m.
Tyvärr kan inte Harryssons bistå den dagen men vi får bidra med en annan dag istället.
041.jpg
019.jpg
012.jpg
3 sept - Lördag
Än har vi lite sommar kvar i Kuggaviken, även om hösten kommer närmre och närmre.

I vår trädgård lyser en solros mot oss, planterat av ett av barnbarnen.
22 aug - Måndag
Båtklubbens ordförande Björn Engblom påminner om styrelsemöte den 2 sept kl 18 på Kuggaviks Bergsväg 18
17 aug - Onsdag
Badföreningen kallar till Städdag den 17 sept kl 9.30 - se gärna under fliken Badföreningen där du finner en länk till deras blogg.
15 aug - Måndag
Nu har många semesterfirare återvänt till arbetslivet och vardagen. Det märks genast i Kuggaviken - mindre folk, färre som badar och fiskar och många stugor ser nu tomma ut. Men några kanske återkommer på helgerna - hoppas det för sommaren får inte redan vara över.
Tyvärr har någon/några roat sig med att klottra på våra fina nya skyltar, vilket är oacceptabelt. Här få vi alla hjälpas åt att hålla utkik -vem det är som klottrar ? Nåde den !
PS - om någon har några foton från Kuggavikens dag i lördagskväll tar jag gärna emot dem till hemsidan.
3 augusti - Onsdag
Återigen en fantastisk sommardag då havstemperaturen i Kuggaviken drog sig uppåt 23 gr. Härligt - då kan snart en badkruka våga sig i vattnet också. Många små söta flickor och pojkar var vid badet idag. En samlade på stenar, några fångade krabbor och Tova och Tilde hade ett litet café med saft, kaffe och muffins. Strålande idé, flickor.
Och så hade vi världspremiär på slangbella och Svensk Mästare blev Jesper Hylén. Titta gärna på bilderna under fliken SM slangbella 2011.
1 augusti - Måndag
Städningen av hamnen gick som en dans och båtklubbens ordförande Björn skickar en tackhälsning till alla medverkande.
31 juli - Söndag
Vilken fantastisk söndag det blev med mycket bad, kajaking och fiske m.m
Här är det tre generationer som njuter av en paddeltur.
Mamma och mormor Lena med dotter och dotterdotter.
Tina och Bellman (tidigare ägare till Freadals trädgårdscafé med sin vackra trädgård) håller som bäst på och anlägger ett nytt litet paradis på sin nya tomt. Tina är nog den som har idéerna och Bellman får genomföra dem…eller?
Dammen är nästan klar och guldfiskarna har redan fått flytta in. Rosenträdgården är under planering liksom mycket annat. Härligt med kreativa människor som både vill och kan skapa vackra miljöer i sina trädgårdar.
29 juli - Fredag
Nu blir det världspremiär i Kuggaviken !!  SM i slangbella den 3 aug kl 19 vid boulebanan ! Läs nedan och anmäl dig till Dan Stille.
28 juli - Torsdag
Hamnen behöver städas upp efter vårens och sommarens bryggbyggen bl.a.
Välkomna med den 1 aug kl 9.00 -då vi samlas vid hamnen, hälsar båtklubbens ordförande - Björn / rmh
26 juli - Tisdag
Mulna dagar i Kuggaviken - vad gör man då ?  Några badar och har kul i havet, surfar, andra fiskar, cyklar, promenerar, arbetar på hus och i trädgård. Och många umgås med släktingar och vänner. Härliga sommar!
Simon har haft fiskelycka idag !
23 juli - Lördag
Ny kamera är införskaffad men måste visa ett foto jag tog för ett par veckor sedan.
Havet "brinner" i Kuggaviken !
13 juli - Onsdag
I måndagseftermiddag blev det ett ofrivilligt dopp ute i havet, vid en liten ö, med tre barnbarn. Farmor/mormor plumsar i vattnet med mobiltelefon i byxfickan och kameran runt halsen. Tur att datorn står på torra land ! Oj, så tokigt det kan bli. Och att man kan få så många blåmärken av att "bara" trilla i havet från en båt - obegripligt !
Så nu blir det nog inga bilder på ett tag då ny kamera och telefon måste införskaffas.
Lägger dock ut några fina lefongap som jag tog i en trädgård strax före "doppet". Lev väl !
lejongapmini.jpg

11 juli - Måndag
Samtalar lite med våra äldre kuggaviksbor, Karl-Erik och Ruth, som har en väldigt vacker trädgård som de älskar att pyssla i. Karl-Erik är dessutom en storfiskare - fick 16 makrillar häromdagen. "Men de var rätt små" säjer han. Annat var det förr, när man fick både laxöring och torsk och mängder med makrill. En gång fick han och två fiskekompisar 60 makriller ute vid Nidingen. Det var tider det.
kergarden.jpg
3 juli - Söndag
Nu är det riktigt varmt i Kuggaviken - idag ca 28-29 gr och vid promenaden ser vi att bad-båt- och fiskeliv är i full gång. Flotten är på plats och Alexander och Christian väntar på napp. Sommartider, hej,hej.

007.jpg
alexanderchristian.jpg
~~~~~~~~
1 Juli -
Läs gärna om strandkampen 2011 på badföreningens hemsida. Denna kamp kommer att genomföras 16 juli.
~~~~~~~~
24 juni - Midsommarafton.
Huset på Kuggavägen 20 är nu på plats - se fotogalleriet.
Misommarfirandet har påbörjats och det är full aktivitet vid dansbanan för att klä och lyfta upp Midsommarstången och förankra den i blåsten. Där är många små söta flickor med vackra kransar i håret som nu ska dansa runt stången......och musikanten är på plats med sitt dragspel.....
Lilla Filippa gillar sin vackra blomsterkrans.
016.jpg
Bäbisen Asta har också en blomsterkrans i håret
012.jpg
Nu är stången nästan helt förankrad...
Musikanten Gösta på plats ....så snart börjar dansen....
009.jpg

Vindsurfaren Oliver är en hejare på brädan och provade vågorna och vinden idag vid Kuggaviken.  Nu var han hungrig och ville hem.

~~~~~~    
Lördag 18 juni -
Tack för all positiv respons om att starta en gemensam hemsida för alla föreningarna i Kuggaviken.
Då det finns en möjlighet att skicka ut "nyhetsbrev" varannan vecka tänkte jag att vi gemensamt kan försöka få till ett sådant. Det kan vara smått och det kan vara stort. Allt är välkommet.  Prenumerera gärna på nyhetsbrevet i höger kolumnen. Under vecka 25 kommer det allra första, så har du något du vill ska vara med så maila mig. Min adress finner du under fliken "kontakta".
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)